A kukorica egy kevésbé ismert elkészítési módja
A kukoricát nagyon szeretjük, számos ételben felhasználjuk, azonban leveshez ritkán szoktuk alkalmazni. Pedig nem is gondolnád milyen isteni krémlevest lehet belőle készíteni.
Jó tudni, hogy a kukoricában számos vitamin található, többek között A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamin. A vitaminok mellett érdemes megemlíteni ásványi anyag tartalmát is, hiszen nagy mennyiségben található benne magnézium, folsav, kalcium, foszfor és kálium.
Ha valami különlegességgel szeretnéd meglepni vendégeidet és nem áll tőletek távol a mexikói konyha, egy isteni krémes kukoricaleves lesz a tuti befutó. Pillanatok alatt kész és szerencsére az év bármely hónapjában elkészíthető.
A mexikói konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga a kukorica, nem véletlenül, hiszen számtalan formájában felhasználható, ízletes fogásokat lehet kreálni belőle. Gondoljunk csak a kukoricalisztből készül tortillára, vagy quasadilla-ra. Az alapvető kukoricás ételeken túl, most ismerkedjünk meg ezzel a pikáns levessel.
Kukorica krémleves recept:
-
Vajon párolj meg 2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd adj hozzá 400 g morzsolt csemegekukoricát vagy lecsepegtetett konzerv kukoricát.
-
Öntsd fel fél liter alaplével és főzd benne puhára a kukoricát.
-
Botmixer segítségével turmixold össze, majd adj hozzá 1 dl főzőtejszínt vagy kókusztejet (ha vegán fogást készítesz) és forrald fel még egyszer.
-
Ízesítsd ízlésed szerint
Ha pikáns krémlevesre vágysz, szórj a tetejére chili port, de parmezán sajt, tortilla chips, pirított bacon, jalapeno paprika is kitűnően illik ehhez a szuper mexikói leveshez. A tetejét pedig megszórhatod friss petrezselyem vagy koriander zölddel.
Nyugodtan készítsd el akár dupla mennyiségben, hiszen néhány napi tárolás után, csak még jobban összeérnek majd az ízek.